075-6128656

Historie

Bakkerij Brakenhoff heeft een bijzondere geschiedenis. Het familiebedrijf gaat al sinds 1836 over van vader op zoon, inclusief alle unieke recepten. Alles wordt nog steeds dagvers gebakken in dezelfde straat waar het ooit begon: de Dorpsstraat in Assendelft. 

Uit liefde geboren
Begin 19e eeuw kwam Brakenhoff, een jonge Castricummer, naar de Assendelftse kermis. Hij viel voor de charmes van een bakkersdochter en in 1836 nam hij de zaak van zijn schoonvader over. In die tijd was het een klein winkeltje met een boerderij erachter, zoals er wel meer waren in de Zaanstreek. Hij zette de zaak voort onder zijn eigen naam en startte zo het bescheiden Brakenhoff Bakkersimperium. 

Verser dan vers
In de 19e eeuw bakten we ons brood op de Dorpsstraat 406. Daar vindt u nu de bakkerswinkel en een lunchroom. De ovens staan al sinds jaar en dag op de Dorpsstraat 496. Van daaruit brengen we ons brood en banket met eigen bakkersbussen naar de verschillende vestigingen in Assendelft, Wormer, Wormerveer en Zaandam. Al ons brood is dus nog steeds dagvers. Zo vers en zo lekker vindt u het alleen bij de Echte bakker.

Bakkerij Brakenhoff, uw horeca leverancier voor Groot Amsterdam

Bakkerij Brakenhoff levert inmiddels aan meer dan 30 horeca bedrijven dagelijks verse producten.
Dagelijks bezorgen wij bij diverse kinderopvanglocaties, bejaardencentra en het bedrijfsleven.

Al meer dan 180 jaar zijn onze klanten meer dan tevreden en prijzen ons om onze flexibiliteit. Wjj bakken voor hen het brood naar wens, naar smaak, vorm en gewicht. Graag denken wij mee met u als het om brood gaat! 

Lees verder